Aankoop

DHB Makelaardij verzorgt de aankoop van een woning of appartement voor een vast tarief van € 1.995,-

Gratis waardebepaling?

Je droomwoning
gevonden!

Dan wordt het tijd om samen met DHB Makelaardij nuchter aan de slag te gaan. Want wat je nú koopt, daarvan wilt je later geen spijt krijgen. Dus doorlopen wij samen met jou een beproefd en bewezen 5-stappenplan om tot de allerbeste aankoop uit jouw leven te komen. Benieuwd naar de voordelen als je DHB Makelaardij als aankoopmakelaar meeneemt? 

Stap 1
Vaststellen financieringsmogelijkheden, woonwensen en invoeren als woningzoekende.
Wij zullen samen jouw financieringsmogelijkheden en woonwensen in kaart brengen waarna jouw wensen en mogelijkheden worden ingevoerd in ons uitwisselingssysteem. Al het aanbod binnen jouw woonwensen wordt jou gemaild. Wij zullen geregeld contact hebben om de aangeboden woningen te bespreken. In deze contactmomenten voorzien wij jou tevens van tips en adviezen en wordt je het zoeken makkelijker gemaakt. 

DHB Makelaardij

Wij helpen
je graag

Stap 2
Bezichtigen van de woning.
In overleg plannen wij voor jou de eerste bezichtigings-afspraak die je zelf doet. Bij een eventuele tweede bezichtiging gaan wij altijd met je mee. Wij kijken hier met een kritisch oog naar de bouwkundige staat van het pand en zullen verkoper aan de tand voelen omtrent privaatrechtelijke, publiekrechtelijke en milieutechnische zaken. Tevens zullen wij de financiële gesteldheid en de activiteiten van een eventuele VvE uitpluizen. Uiteraard zullen wij ook het nodige onderzoek bij de diverse instanties doen en zullen alle stukken m.b.t. de woning opvragen bij de verkoper zodat wij kunnen controleren of de woning voor jou echt wel zo interessant is als dat het lijkt. 

Stap 3
De onderhandeling.
Met onze jarenlange ervaring (al meer dan 20 jaar) en marktkennis zijn wij een meester in het bepalen van de waarde van een woning. Hierin nemen wij uiteraard de waardebelemmerende aspecten die zijn gebleken uit het onderzoek dat wij hebben gedaan (stap 2) mee. In overleg met elkaar wordt de aankoopprijs bepaald. Wij voeren namens jou de onderhandeling om een gunstige prijs en voorwaarde(n) te bedingen. Uiteindelijk sluiten wij namens jou de koopovereenkomst.

Stap 4
De koopakte bespreken en ondertekenen.
Na het bereiken van een mondelinge overeenkomst is het zaak dat de koopovereenkomst op papier gezet wordt. De verkopend makelaar stelt de koopakte op. Wij zullen deze samen met jou controleren of alle gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd zijn en eventuele ontbindende voorwaarden zijn opgenomen.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Als koper ontvang je dan een afschrift van de koopakte. Vanaf dat moment heb je nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin je alsnog van de aankoop kan afzien.

Stap 5
De Overdracht.
Dit is natuurlijk de dag waarop zowel koper(s) als verkoper(s) heeft (hebben) zitten wachten, de woning wordt juridisch in eigendom overgedragen. Wij zullen de afspraak voor de overdracht coördineren en zullen vooraf voor jou de eindafrekening en de leveringsakte controleren. Allereerst zal de woning in het bijzijn van alle partijen worden geïnspecteerd en zullen de meterstanden opgenomen worden. Vervolgens gaan we naar de notaris om de juridische eigendomsoverdracht plaats te laten vinden. Mochten er zich onverhoopt toch problemen voor doen staan wij klaar om deze direct voor jou op te lossen.

DHB Makelaardij verzorgt de aankoop van je droomwoning voor het vaste tarief van € 1.995,- incl btw

Wil je meer informatie over het aankopen van een huis met een verkoopmakelaar van DHB Makelaardij? Vul dan het onderstaande formulier in of mail naar info@dhbmakelaardijmh.nl

Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring